Картонно-Паперова Компанія

На теперішній час Картонно-Паперова Компанія виготовляє готові вироби та напівфабрикати із макулатурного картону і целюлозного паперу.
Имаме објекти на располагање за рециклирање хартија и мешани изветвена пулпа, папероробна машина, kartonorobna машина, и сечење бобина, hilzonavyvni машински алатки и производствена линија Гон заштитни.
Компанијата што се предвидени потребните технолошки пареа, стоки за сопствени осовремени котел. Опрема се состои од два главни линии: Нова, замена на повеќето делови и единици, картон производствена линија и нова производна линија целулоза основа за санитарни производи со висок степен на автоматизација во процесот на контрола. Во прилог, во моментов поседува следниве боксови: bobinorizalnym, hilzonavyvnym за производство на картон, подолжно сечење (ORS), тезги, како и напред основи за rolku тоалетна хартија.
Главните производи - картон (основа, бобина, остава), картон (gіlza, kutnik), основа целюлозна, тоалетна хартија, rushnichki, салфетки. Исклуцување (картон а�тоалетна хартијаова) добиени во рециклирање на отпадоци од хартија или целулоза од rozmolu, чисти и железо за sitochni маси проследено со сушење цилиндри. Финалниот производ (тоалетна хартија, пешкир, gіlza, картон, бобина) добијат натамошна обработка на своја полу - на основа на целулоза да peremotuvalno намалување на алатни машини.

Сите права се задржани 2009 - 2014