Картонно-Паперова Компанія

Прат “Картон и хартија компанијата”, и до неодамна – БАТ “Lvivkartonoplast”, создадени V 1946 P. со седиште во мали производствени областа на механички погон. Во тоа време тоа беше инсталиран две картонски машина, отстранети од поствоена Германија. Со децении, компанијата планира социјалистичка економија се развива интензивно, изградени нови работилници, пристапни патишта. Y 1966 била изградена работилница за производство на декоративни пластични, само еден во Украина. Во средината на седумдесеттите години овластена за градење на хартија, rozmetuvalno-подготвителна станица и пречистителна станица. Два автомобили се направени со картон на 3000 тони од картон по misyats, додека обработени околу 4000 тони отпадна хартија.
Период од 1993 да 2000 покажа јасна пад, предизвикани од причините за цел карактер. Поновата историја општество започна во вториот квартал 2000 година. Во текот на 2000-2002 година, елиминиран значителен долг. Bulo ponovleno vipusk картон. Карактеристично за да нема промена.

Во текот на 2004-2009 година, нашата компанија е фокусирана на три стратешки области:

- Подобрување и модернизација картон производство;

- Зголемување на обемот на полу-обработка одбор (основа, бобина, остава) во картонски ракав;

- Повлекување на својот дизајн капацитетот на процесна опрема за производство на хартија, санитарни и домашни цели.

Сьогодні ми є успішним виробником картонного упакування, лідируючи в Україні та активно розвиваючи продаж в ЄС, а також ми виходимо на новий рівень у переробці целюлозного паперу у тісю, розширюючи асортимент хустинками, преміум-серветками та рушниками.

Ние сме на страната all.biz

 

Годишни информации за издавачот 2017 година

Годишни информации за издавачот 2016 година

Годишни информации за издавачот 2015 година

Річна інформація емітента цінний паперів за 2014 година

Годишни информации за издавачот 2013 рік 

Годишни информации за издавачот 2012 година

Годишни информации за издавачот 2011 година

 

 

Сите права се задржани 2009 - 2014